ОСТАННІ НОВИНИ

ФК «Карпати» поскаржився на міськраду Львова через блокування реконструкції стадіону «Україна»

Олена Карп'юк

|

Львівські «Карпати» хочуть капітально модернізувати і реконструювати стадіон «Україна», який збудували ще у 1963 році. Про це йдеться на сайті вболівальників клубу, передає Львівський портал.

 

«Із розумінням того, що легендарний стадіон «Україна» потребує інноваційних втручань, капітальної модернізації і реконструкції, ФК «Карпати» готовий забезпечити реалізацію цього масштабного проекту. Однак чергові зміни у законодавстві, можливо, десь недостатнє розуміння цього законодавства, а, можливо, десь і небажання (міськради Львова, – ред.) діяти, тривалий час не дозволяють клубу втілити задумане у життя. Зважаючи на це, ФК «Карпати» звертається з відкритим листом до посадових осіб як у Києві, так і у Львові, які, ми віримо, зможуть надати необхідного поштовху сьогоднішньому непорозумінню», – йдеться у повідомленні.

Відтак Львівські «Карпати» скерували листа до Віце-преєм’єра-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадія Зубка, міського голови Львова Андрія Садового та голови Львівської ОДА Олега Синютки, у якому просять посприяти реалізації реконструкції стадіону.

Як зазначено у листі, ще у 2017 році виконавчий комітет Львівської міської ради дозволив ФК «Карпати» розробити детальний план території у районі вул. Липова алея, який, власне, і передбачає оновлення стадіону «Україна». На початку жовтня цього року клуб подав у мерію розроблений проект детального плану території, однак вона дотепер не організувала і не провела громадських слухань з цього приводу.

«Проект детального плану території, який виготовив ліцензований архітектор, передбачає масштабну реконструкцію стадіону «Україна» зі створенням сучасного, багатофункціонального, комфортного для усіх користувачів комплексу та одночасно комерційно привабливого об’єкту що має стати не лише окрасою міста, але одним із кращих футбольних тренувальних комплексів країни.

Однак сьогодні підготовка до проведення громадських слухань з розгляду детального плану території відповідальним управління Львівської міськради (Секретаріат ради) фактично зупинена, а сам проект детального плану території повернути до управління архітектури», – вказано у зверненні.

Нагадаємо, у квітні цього року виконком міськради прийняв рішення, згідно з яким ФК «Карпати» має ділити стадіон «Україна» з іншими професійними футбольним клубами, які є або будуть зареєстрованими у Львові, Винниках, Рудно та Брюховичах.

Як повідомляв Львівський портал, стадіон «Україна» перебував в оренді «Карпат» до 2017 року, взимку цього року Львівська міська рада подовжила оренду стадіону  для Карпат ще на 10 років за 1 гривню на рік.

Після завершення будівництва «Арени Львів» ФК «Карпати» почали грати домашні ігри Прем’єр-ліги  саме там. Однак через брак коштів на оренду нового стадіону на сезон 2017/18 чемпіонату України «Карпати» знову повернулись на «Україну».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *