ОСТАННІ НОВИНИ

Сирський допоміг викрити російського шпигуна у війську

Наталя Дуляба

|

Олександр Сирський, керуючи ОСУВ «Хортиця», допоміг спецслужбам викрити військового, який шпигував для ФСБ Росії. Про це розповів голова СБУ Василь Малюк в інтерв’ю ICTV.

За словами Малюка, в ОСУВ «Хортиця» діяв зрадник-підполковник, який надавав російським окупантам розвідувальну інформацію. Викрити його вдалося завдяки сприянню чинного Головкома ЗСУ Олександра Сирського, який на той момент керував цим угрупованням військ. Він допоміг задокументувати злочин офіцера.

«В процесі було зрозуміло, що агент надає ворогу всю можливу розвідувальну інформацію, а також дані з різних українських потоків, в тому числі з обмеженим доступом. Нам вдалося його виявити, ми його затримали», – повідомив Василь Малюк.

Глава СБУ не захотів називати імені шпигуна та роду військ, у якому він служив, але додав, що цей чоловік уродженцем й мешканцем Волині.

Василь Малюк додав, що російський агент не не отримував грошів від окупантів, а працював на ФСБ «ідейно».

У ході розслідування спецслужби вийшли на ще одного «крота» в ОСУВ «Хортиця». Ним був підполковник Національної гвардії.

За словами голови СБУ, підозрюваних військових затримали та ув’язнили, вони визнали свою провину.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *