ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві та Львові проведуть музичний маратон пам’яті Василя Сліпака

Омелян Шевчук

|

Від 29 червня до 1 липня в Україні проходитиме ІІ Міжнародний музичний маратон пам’яті Василя Сліпака. Стартує маратон під назвою W-life із Києва 29 червня – саме у день загибелі на фронті Василя Сліпака. У наступні два дні естафету пам’яті Героя підхопить Львів. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

 

Міжнародний музичний маратон W-life – неперевершена музика на згадку про унікальну людину – до других роковин від дня загибелі на війні на Сході України славетного оперного співака, волонтера, добровольця, воїна, Героя України Василя Сліпака.

29 червня о 19:00 на сцені Київської Консерваторії, у Великому залі імені Героя України Василя Сліпака, відбудеться прем’єра Jacomo Rossini – Messe Petite Solenelle для солістів, хору у супроводі симфонічного оркестру.

«Россіні витримав полотно немов дорогоцінне вино. Увесь композиторський талант, досвід і натхнення вкладено у цю досконалу музику. Це один із найвидатніших творів цього жанру в музичній літературі – закликають організатори.

Велика прем’єра в Україні і лише одне виконання у Києві з квартетом світового рівня французьких солістів (ці знані співаки були партнерами Василя Сліпака на оперних сценах світу), найкращим симфонічним оркестром і найкращим українським хором – це достойний подарунок як для киян, так і нашому незабутньому побратимові – Герою України, оперному співакові і просто другові – Василю Сліпаку.

Гасло маратону – «Від друзів – другові!».

Petite Messe Solennele – Jacomo Rossini

  • Виконавці:
  • Перін Медоф (сопрано, Франція);
  • Гоша Ковалінська (мецо-сопрано);
  • Гійом Дюссо (бас, Франція);
  • Пабло Вегуліа (тенор, США);
  • Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик»;
  • Камерний хор Gloria;
  • Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії (диригeнт Володимир Сивохіп).

30 червня і 1 липня Міжнародний музичний маратон пам’яті Василя Сліпака продовжиться у Львові. 30 червня на сцені Львівської філармонії буде повторено Petite Messe Solennele – Jacomo Rossini, а 1 липня – концерт OPERA GALA, у якому до оперних зірок приєднається Ніколас Краузе – знаменитий диригент із Франції. Того вечора прозвучать вибрані арії з опер та оркестрова музика Антоніна Дворжака і Яна Сібеліуса.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *