ОСТАННІ НОВИНИ

Демобілізацію виключили із законопроєкту про мобілізацію та розглянуть окремо, – ЗМІ

Маркіян Рой

|

Комітет Верховної Ради із питань нацбезпеки і оборони виключив питання демобілізації і ротації військовослужбовців з законопроєкту про мобілізацію, який наразі готують до другого читання. Про це  повідомляє Українська правда із посиланням на співрозмовників в оборонному комітеті.

Виключення питання демобілізації із законопроєкту ініціював головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

У листі до міністра оборони Рустема Умєрова, який УП має в розпорядженні, Сирський наголошує на необхідності невідкладного внесення законодавчих змін щодо вдосконалення питань проходження військової служби та мобілізації. Воддночас окремі положення законопроєкту, з огляду на значну кількість депутатських правок, потребують більш детального аналізу та додаткового вивчення, зауважує він.

«3 урахуванням зазначеного пропонується питання підстав звільнення з військової служби, а також запровадження на законодавчому рівні ротації військовослужбовців унормувати окремо шляхом розгляду в іншому законопроєкті», – йдеться у листі.

Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада підтримала у першому читанні урядовий законопроєкт про мобілізацію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *