ОСТАННІ НОВИНИ

Лавинна небезпека на Львівщині. Туристів закликають утриматися від походів у гори

Дарина Смеречанська

|

Зважаючи на погодні умови, мешканців області та відпочиваючих закликають утриматися від походів у гори. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ ДСНС у Львівській області.

 

 

Так, за повідомленням Львівського обласного центру з гідрометеорологіїУкраїни на території області 22 січня очікується хмарна погода. Часом сніг, місцями сильний. Вітер північно-східний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вдень 0 – 5° морозу. На дорогах ожеледиця.

22 січня по горах Львівської області, у зв’язку з очікуваними сильними снігопадами, збережеться значна сніголавинна небезпека ( ІІІ рівень).

Із метою попередження надзвичайних ситуацій, пов’язаних із загубленням людей у горах та потраплянням їх у лавини, рятувальники звертаються до мешканців та відпочиваючих утриматися від походів у гори до покращення погодних умов.

Головне управління ДСНС України у Львівській області закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки. Водіям слід звернути особливу увагу, що при ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, саме тому необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *