ОСТАННІ НОВИНИ

Як Порошенко відвідав Міжнародний центр миротворчості

Юлія Шпак

|

Сьогодні, 18 січня, Президент України Петро Порошенко разом із генерал-губернатором Канади Жулі Паєтт завітав до Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної академії сухопутних військ.

 

На стадіоні, що навпроти Центрального містечка полігону, високоповажні гості зустрілися із українськими військовослужбовцями та канадськими військовими інструкторами, а також взяли участь в урочистій церемонії вручення державних нагород учасникам проведення АТО.

Звертаючись до присутніх, Верховний головнокомандувач ЗС України висловив слова щирої подяки народу Канади за підтримку у складний для нашої країни час.

«Ми особливо цінуємо рішення Канади продовжити мандат військової місії UNIFIER до 2019 року. Це не лише символ, не лише знак підтримки, але й реальний вагомий внесок у професійну підготовку українських військових», — наголосив Президент України.

Він також зазначив, що наша держава і влада вдячна тим військовим Канади, які за час своєї роботи ділилися і продовжують ділитися досвідом з українськими військовими, адже тренування з канадськими інструкторами пройшли понад 5 тисяч військових ЗС України, констатував Президент, зокрема підготовлено понад 160 снайперів, а 120 воїнів пройшли навчання з тактичної медицини.

У свою чергу, генерал-губернатор Канади Жулі Пайєтт згадала про свою попередню професію — астронавт, коли «люди, які не знали один одного, разом співпрацюють і досягають великих успіхів». «Коли ми вилітаємо у космос, ми не знаємо людей, з якими ми будемо співпрацювати. Між нами є культурні відмінності, різний історичний, досвід, мовні відмінності, але спільна мета і єдина ціль нас єднає найкраще», — сказала Жулі Пайєтт.

Згодом за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності нашої Вітчизни, Президент України вручив державні нагороди двадцятьом українським воїнам. А наприкінці урочистих заходів глава держави та генерал-губернатор Канади поспілкувалися із присутніми українськими військовослужбовцями та іноземними інструкторами.

Також цього дня Верховний головнокомандувач ЗС України вручив ордери на житло учасникам проведення АТО та членам їх сімей.

Фото: Академія сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *