ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян закликають безкоштовно пройти тест на ВІЛ-інфекцію

Вероніка Рой

|

У п’ятницю, 1 грудня,  біля ТЦ «Форум» львів’яний зможуть  безкоштовно пройти анонімний тест на ВІЛ у мобільній амбулаторії. Про це сьогодні, 29 листопада, під час прес-конференції розповіла заступник директора БФ «САЛЮС» Марта Васильєв, передає кореспондент Львівського порталу.

 

« Цієї п’ятниці біля ТЦ «Форум» з 13:00 год до 16:00 год працюватиме мобільна амбулаторія, де усі охочі мають можливість зробити безкоштовно анонімний тест на ВІЛ. Також на площі перед торговим центром волонтери розповсюджуватимуть серед перехожих  перехрещені червоні стрічки та роздаватимуть матеріали з питань профілактики ВІЛ», – зазначила вона.

Також у «Планеті Кіно» львів’янам покажуть фільм «Сто двадцять ударів серця у хвилину», який покликаний привернути увагу до проблем людей із ВІЛ.

Як розповідає директор ГО Альянс Франсез у місті Львові, фільм «Сто двадть ударів серця у хвилину» розповідає про людей, які борються з ВІЛ/СНІДом.

«Цей фільм отримав Золоту гілку на Канському кінофестивалі.  З одного боку ця стрічка є важкою, але з іншого це життєва історія, яка торкається серця. Події  в цьому фільмі розгортаються на початку 90-тих років, коли епідемія якраз набула великого масштабу.  Мені дуже прикро, що в Україні та тисячі людей мають цю хворобу, але однією метою мистецтва є запобігання різних ризикованих ситуацій», – додав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *