ОСТАННІ НОВИНИ

У зоні АТО поранено українського військового

|

Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. Сьогодні російсько-терористичні бандформування 10 разів обстрілювали позиції ЗС України, зокрема один раз – із заборонених Мінськими угодами мінометів. Також окупанти вкотре обстріляли житлові квартали прифронтового населеного пункту, внаслідок чого постраждала місцева мешканка. Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець ЗС України сьогодні отримав поранення.

Приморський напрямок. Саме на цій ділянці лінії зіткнення близько 10.30 години проросійські незаконні збройні формування грубо порушили домовленості про незастосування зброї, обстрілявши з 82-мм мінометів житловий сектор населеного пункту Мар’їнка. Одна з мін влучила у дах будинку в той час, коли по сусідству на подвір’ї поралася 43-річна місцева жителька. Постраждалу було доставлено до Курахівської лікарні з осколковими пораненнями передпліччя та лівої ноги.

Також на даному напрямку загарбники ще до світанку обстріляли позиції сил АТО в районі Широкиного з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. А поблизу Лебединського бандити били з озброєння БМП та зенітної установки. Окрім того, вже у другій половині дня противник знову здійснив обстріл по оборонцях Широкиного з мінометів калібру 120 мм.

Донецький напрямок. На цій частині фронту бойовики сьогодні зосередили свій вогонь північно-східніше Авдіївки – біля селища Кам’янка. Окупанти, зокрема, неодноразово відкривали вогонь з гранатометів, стрілецької зброї різних калібрів та БМП. Там же українських воїнів декілька разів намагався поцілити ворожий снайпер.

Луганський напрямок. Тут озброєні банди найбільше разів порушували “режим тиші”. Ще на світанку противник випустив декілька 82-мм мін по наших опорних пунктах поблизу Щастя. Там же, а також в районі Кримського та Лобачевого, найманці застосовували проти українських воїнів великокаліберні кулемети та гранатомети різних модифікацій. Окрім того, біля н.п. Жовте лунали ворожі постріли зі стрілецької зброї.

Як відомо, минулої доби внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець ЗС України отримав поранення, ще один український воїн – бойове травмування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *