ОСТАННІ НОВИНИ

У зоні АТО поранили вісьмох українських бійців

|

Минулої доби обстановка в районі проведення АТО погіршилася, за виключенням відрізку фронту на Маріупольському напрямку. За минулу добу внаслідок бойових дій, загиблих в лавах українських військ немає, 8 – військовослужбовців дістали поранення. Про це Львівському порталу повідомили у інформаційному центрі РНБО.

Бойовики посилили обстріли позицій ЗСУ в першу чергу на Луганському напрямку. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Луганський напрямок

Станично-Луганський район. Близько 20-ї години бойовики відкрили вогонь з легкого озброєння поблизу залізничної станції Донець, а ближче до опівночі – поблизу Станиці Луганської.

Новоайдарський район. Тут бойовики відкрили вогонь з мінометів по Трьохізбенці відразу після опівночі. У Кримському близько першої години ночі відбулися ще два мінометні обстріли, а о п’ятій ранку – один гранатометний. Близько 10-ї години ранку бойові дії на даній ділянці фронту відновилися. Протягом трьох годин окупанти чотири рази обстріляли Кримське зі ствольної артилерії та двічі – з мінометів.

У Попаснянському районі бойові дії тривали практично впродовж усієї доби.  Після 8-ї ранку протягом майже 5 годин бойовики вели вогонь з гармат та мінометів по позиціях сил АТО у Новотошківському. За цей час було випущено близько 80 снарядів. Українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Пізно ввечері окупанти обстріляли наші позиції у Новоолександрівці, де випустили тридцять мін.

У Троїцькому ввечері бойовики відкривали вогонь з мінометів, артилерії та танків.

Протягом дня короткі обстріли з мінометів та легкого озброєння відбулися також у Новозванівці, Попасній та Катеринівці.

Таким чином, вчора на Луганському напрямку відбулося 32 обстріли з боку бойовиків, зокрема 21 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Світлодарська дуга. Російсько-окупаційні війська провели обстріл Новолуганського з установки ЗУ-23-2.

Внаслідок ворожого обстрілу у Новолуганському зруйновано дві нежитлові будівлі (гараж і сарай). Внаслідок влучання боєприпасів сталася пожежа, яку довелося гасити фахівцям. Постраждалих серед цивільних немає.

На горлівському периметрі обстріли відбулися як вдень, так і вночі. У Зайцевому та Верхньоторецькому окупанти провели по одній збройні провокації з мінометів, а також активно використовували легке озброєння.

Район Авдіївки. Між 17-ю та 19-ю годинами ворог провів мінометний обстріл Кам’янки. У самій Авдіївці бойовики неодноразово відкривали вогонь з легкого озброєння.

Донецький аеропорт. Тут було відносно спокійно. Окупанти відкривали вогонь лише один раз – у Опитному.

Вчора на Донецькому напрямку відбулося 28 обстрілів з боку ворога, 6 з них були з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Загалом, вчора обстановка тут була на порядок спокійніша ніж добою раніше. Противник використовував важке озброєння вкрай рідко, переважно з провокативною метою. На крайньому півдні напрямку, де традиційно ледь не щодня противник порушує тишу з забороненого Мінськими домовленостями озброєння, вчора не було зафіксовано жодного випадку застосування важкого озброєння. У Водяному та Широкиному ворог активно відкривав вогонь з легкого озброєння, у тому числі й зі снайперської зброї.

Натомість найбільш гаряче вчора було трохи північніше – поблизу Чермалика, де противник тричі впродовж доби застосував міномети, випускаючи щоразу по 2-3 міни. Близько 17-ї години противник також випустив 2 снаряди з реактивної пускової установки «Град-Партизан».

У Мар’їнському районі сили окупанта активізувалися уже після заходу сонця – випустили 2 міни з 82-мм мінометів та вели обстріли зі стрілецької зброї та озброєння на БМП впродовж півтори години.

Усього вчора на Маріупольському напрямку сталося 25 ворожих обстріли, з них 6 – з важкого озброєння.

Фото: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *