ОСТАННІ НОВИНИ

Спортивне свято в Національній академії сухопутних військ

|

Днями у Національній академії сухопутних військ відбулося спортивне свято, приурочене відкриттю літнього спортивного сезону. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної академії СВ.

Спортивне дійство традиційно відвідали чимало почесних гостей: голова обласного управління «Спорт для всіх» Вадим Климович, президент федерації рукопашного бою та бойового самбо Львівської області Роман Шміло, президент федерації з армспорту Львівської області Богдан Іваницький, директор Львівського державного училища фізичної культури Степан Родак, голова студентського товариства «Гарт» Богдан Юхницький.

Відкрив захід начальник Академії генерал-лейтенант Павло Ткачук. Він звернув увагу присутніх на виключну роль фізичної підготовки для сучасного офіцера як запоруки стійкості, витривалості, здатності рішуче діяти у бою, а також на спортивні здобутки вихованців навчального закладу.

«Тільки в цьому році військовослужбовці нашої Академії взяли участь у двох Чемпіонатах світу, трьох Чемпіонатах Європи, одинадцяти Чемпіонатах та Кубках України. А кращі з них: майор Володимир Андрейчук, курсант Володимир Дишкант, солдат Юрій Бадан, молодші сержанти Руслан Наумюк та Ігор Фіщук, випускники — лейтенанти Назар Гресс та Павло Комарчук ставали чемпіонами та призерами змагань найвищого рівня. Підтвердженням наших високих спортивних досягнень є перше загальнокомандне місце серед вищих військових навчальних закладів та призове місце серед навчальних закладів Львівщини», — наголосив він.

Гостей розважали численні танцювальні та спортивні колективи як навчального закладу, так і міста Львова.

Впродовж кількох годин курсанти та офіцери навчального закладу мали змогу позмагатися з перетягування канатом, у підйомі двох гир вагою 24 кг, відтисканні штанги лежачи, подоланні смуги перешкод з ящиком, декількох естафетах та спортивних іграх тощо. Організатори свята потурбувалися й про те, щоб переважна більшість змагань мала військово-прикладний характер, адже майбутні офіцери виконували їх зі зброєю та у спорядженні.

Отже, за підсумками змагань серед курсантських підрозділів у естафеті 10×400 м, кросфіті (естафеті з вантажем), вправі з колодою, штовханні гир 24 кг по довгому циклу першими стали курсанти-артилеристи. Кращою у перетягуванні канатом серед чоловіків, бігу по квадрату з перенесенням ящиків, подоланні смуги перешкод з ящиком виявилася команда факультету бойового застосування військ. Перемогу в відтисканні штанги лежачи та перетягуванні канатом серед жінок святкували представники загальновійськового факультету, а вихованці Військового коледжу сержантського складу були першими в жіночій естафеті 6×200 м та кросфіті (естафеті з власною вагою).

Загалом, у командному заліку третьою стала команда Військового коледжу сержантського складу, друге місце посіла команда факультету ракетних військ і артилерії № 1, а перемогу святкувала команда факультету ракетних військ і артилерії № 2.

Всіх призерів було нагороджено грамотами, медалями та кубками, а переможці у командних видах отримали також і солодкі призи від керівництва навчального закладу.

Варто також зазначити, що за результатами спортивного свята до збірних команд Академії потраплять спортсмени, які показали найкращі результати. Невдовзі вони будуть представляти Академію та Збройні Сили на спортивних аренах України, Європи та світу.

Фото: НАСВ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *