ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині горів цвинтар, що розрісся впритул до помешкань місцевих жителів

|

У Городоцькому  районі на Львівщині вогнеборці ліквідували пожежу сміття на кладовищі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДСНС України у Львівській області.

Так, 10 квітня о 20:55 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на території кладовища в сел. Великий Любінь Городоцького району на вул. Лесі Українки, 40.
«Люди впорядковували поховання та почали спалювати сміття на території кладовища. Небайдужі перехожі вчасно зауважили дим і одразу зателефонували до рятувальників.  Пожежу сміття на площі 25 кв.м вогнеборці локалізували о 21:11 та ліквідували о 21:18», – повідомили вогнеборці.

Аби такі випадки не повторювались, рятувальники нагадують людям про небезпеку розведення вогнищ на відкритих територіях. Адже порушення елементарних правил пожежної безпеки часто призводять до неконтрольованого поширення вогню.
Крім того, священнослужителі також наголошують громадянам на тому, що краще просто запалити свічку, або ж принести на могилу свіжі квіти. Штучної атрибутики з пластику краще уникати, тому що саме такі квіти зазвичай стають причинами пожеж на цвинтарях, бо спалахують від запаленої свічки.

Відмовтесь від спалювання сміття й рослинних залишків. Якщо ви бачите, як інші палять листя, траву чи очерет – зупиніть їх. Кожен із нас має законне право боротися із підпалами, відстоюючи своє конституційне право на довкілля, безпечне для життя і здоров’я,

Як відомо, у селищі Великій Любінь Городоцького району померлих уже ховають за кілька десятків метрів від криниць, звідки місцеві мешканці беруть воду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *