ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти, ймовірно, знищили в Маріуполі курган 5-го тисячоліття до нашої ери, – ОГП

Ольга Денисяка

|

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом ймовірного знищення російськими окупантами історичної пам’ятки курган Дід у Маріуполі. Про це йдеться у повідомленні Офісу генерального прокурора.

25 березня 2024 року на медіаресурсах з’явилась інформація щодо знищення окупаційною владою рф чергової культурної цінності в захопленому м. Маріуполі.

За даними слідства, представники держави-агресора зруйнували екскаваторами стародавню історичну пам’ятку курган Дід, датовану V тисячоліттям до нашої ери. Його сучасна висота сягала 6 м, а діаметр складав 70 м.

«Такі дії є порушенням Гаазької конвенції про захист культурних цінностей та Положень до ІV Конвенції про закони і звичаї війни на суходолі», – йдеться в повідомленні.

Прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *