ОСТАННІ НОВИНИ

Забудовник Варшавської – Соснової «перенесе» свою багатоповерхівку на вулицю Під Голоском

|

На сесії Львівської міської ради прийняли ухвалу про обмін земельними ділянками з вулиць Варшавська – Соснова на вулицю Під Голоском. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

«Під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради проголосували за додаткову ухвалу про обмін земельними ділянками. Зокрема, земельну ділянку на розі вул. Варшавська-Соснова отримає місто в обмін на земельну ділянку на вулиці Під Голоском», – йдеться у повідомленні.

«В першу чергу, ми вносимо зміни до переліку скверів Шевченківського району і земельна ділянка, яка перебуває у районі «Облагропромбуду», буде належати до скверів, що абсолютно відповідають існуючій ситуації, оскільки поруч знаходиться будівля школи. Також ми розриваємо договір оренди з об’єднанням «Львівоблагропромбуду», зобов’язуємо їх звільнити земельну ділянку і, як мінімум, привести її до попереднього стану. На заміну ми надаємо їм дозвіл на виготовлення проекту землеустрою на земельну ділянку на вулиці Під Голоском. Це перша ухвала для того, щоб довершити процес вилучення ділянки для суспільних потреб. Нам необхідно буде ще раз повторно звернутися на сесію міської ради. Це питання поставить крапку у затяжному конфлікті між мешканцями будинку і забудовником», – пояснила директор юридичного департаменту Гелена Пайонкевич,.

Зокрема, земельна ділянка на вул. Під Голоском буде надана Львівському обласному кооперативному міжгосподарському об’єднанню по агропромисловому будівництву «Львівоблагропромбуд» в обмін на земельну ділянку по вул. Варшавська – вул. Соснова, на якій було розпочато будівництво багатоквартирного будинку.

«Львівоблагропромбуд зобов’язується припинити будь-які будівельні роботи в межах земельної ділянки площею 0,3467 га на розі вул. Варшавської – вул. Соснової, і після прийняття Львівською міською радою ухвали про затвердження «Львівоблагропромбуд» проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Під Голоском, (навпроти будинку №19), ділянка №3, зарити котлован в межах земельної ділянки на розі вул. Варшавської – вул. Соснової, здійснити благоустрій на вказаній ділянці та повернути місту цю земельну ділянку у стані, не гіршому порівняно з тим, у якому надавалась в оренду.

Нагадаємо, 8 грудня 2016 року виконавчий комітет Львівської міської ради скасував дозвіл на встановлення будмайданчика для будівництва багатоквартирного будинку у ЖК «Оранж» на розі вулиць Варшавська-Соснова. Основна причина скасування дозволу – відсутність державної експертизи, необхідної для початку будівництва. Однак забудовник подав до суду на міську раду, оскільки вважав, що має всі необхідні документи для зведення багатоповерхівки.

Також відомо, що забудовник мав дозвіл на зведення триповерхового будинку, натомість розмістив на своєму сайті проект будинку на 10 поверхів. Окрім того мешканці даного району неодноразово протестували проти зведення будинку на розі Варшавської – Соснової.

Як раніше повідомляв Львівський портал, міськрада скасувала містобудівні умови будівництву на Варшавській – Сосновій. Проте Апеляційний суд повернув забудовнику ділянку на Варшавській-Сосновій. Після цього на забудовник не впустив інспекцію ДАБК.

У прокуратурі ж заявляють, що передача земельної ділянки під будівництво – незаконна. Відтак у суді добивалася незаконності будівництва на розі вулиць Варшавської – Соснової.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *