ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині майже на 27% зменшилась злочинність серед неповнолітніх

|

На Львівщині знизився рівень злочинності серед неповнолітніх. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

Слід зазначити, що завдяки належно скоординованій роботі органів системи профілактики вдалось досягти зниження рівня злочинності серед неповнолітніх на 26,9 % та зменшення кількості дітей, які вчинили злочини на 19,3 %.

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів у 2016 році в області закінчено досудове розслідування у 251 кримінальному провадженні вказаної категорії, у яких до неповнолітніх застосовувались альтернативні запобіжні заходи, не пов’язані з позбавленням волі (особисте зобов’язання, домашній арешт тощо), що дає змогу не порушувати їх сформований спосіб життя та зв’язки з родиною.

В той же час, лише до 14 дітей підставно застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів.

Водночас до суду скеровано 9 обвинувальних актів з угодами про примирення та 2 – з угодами про визнання винуватості, ще 16 клопотань про застосування примусових заходів виховного характеру, що є додатковим засобом гуманізації кримінальної відповідальності дітей.

Підтримано обвинувачення у 116 кримінальних провадженнях щодо неповнолітніх, у яких судами області постановлено вироки. При цьому, незначним залишається відсоток неповнолітніх, яким застосовано реальну міру покарання у вигляді позбавлення волі.

Не залишились поза увагою і незаконні вироки судів у кримінальних провадженнях вказаної категорії. Так, прокурорами подано 17 апеляційних скарг на вироки та ухвали судів, з яких більшість уже задоволено.

До прикладу, прокурори відреагували на незаконне призначення судом покарання у вигляді обмеження волі, яке до неповнолітніх не може бути застосоване, незарахування згідно так званого «Закону Савченко» у строк покарання строк перебування в установі попереднього ув’язнення (СІЗО), призначення покарання за злочини, в яких неповнолітній не обвинувачувався тощо.

Реагуючи на непоодинокі порушення уповноважених державних органів при поміщенні та утриманні неповнолітніх в місцях несвободи, а також при виконанні покарань, ювенальними прокурорами внесено 40 вказівок.

Фото: www.volynnews.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *