ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині митники вилучили у чоловіка 700 кг продуктів

|

У пункті пропуску «Шегині – Медика» вилучили понад 700 кг товарів, ввезення в Україну яких є обмеженим. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС у Львівській області.

3

Так, громадянин України повертався з Польщі в Україну через пункт пропуску «Шегині» як пасажир рейсового автобуса. Під час візуального огляду вказаного транспортного засобу у митників виникла підозра, що в ньому є товари в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України. Водію і пасажирам було запропоновано заповнити митні декларації, в яких всі громадяни зазначили лише про наявність в них особистих речей.

Однак у боксі для поглибленого огляду митники серед особистих речей в багажному відділенні та салоні автобуса знайшли 200 кг сушеного насіння харчового маку та 562,5 кг сушених пластівців мигдалю в картонних коробках. Торгова марка насіння та пластівців невідома. Загалом вага виявлених продуктів харчування– 762,5 кг, вартість предметів буде встановлено додатково.

4

Постановою КМУ від 21.05.12 р. № 434 «Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України харчових продуктів для власного споживання» визначено, що «…громадяни можуть ввозити на митну територію України харчові продукти для власного споживання на загальну суму, яка не перевищує еквівалент 200 євро на одну особу, в таких обсягах: без упаковки — у кількості, що не перевищує 2 кг. кожного найменування на одну особу…»

Отже, громадянин України не заявив за встановленою формою точних і достовірних відомостей про наявні в нього товари, які підлягають обов’язковому декларуванню в разі їх переміщення через митний кордон України.

5

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ст. 472 Митного кодексу України. За цим фактом складено протокол. Товар вилучено. Справу скерують до суду.

Фото: ДФС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *