ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра у центрі Львова чиновники вишиватимуть хрестиком Україну

|

 Завтра, 19 травня, представники громадських організацій – «Львівська обласна спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих», «Мій тато захищає Україну» та «Розвиток громади» проводять всеукраїнську акцію – фестиваль «Вишивана Україна», приурочений до Дня української вишиванки. Про це Львівському порталу повідомили організатори.

Початок фестивалю – о 12.00 на площі Ринок.

1

Програма заходу, який вестимуть напрочуд колоритні, талановиті та неповторні актори із студії «МАГАРИЧ», передбачає низку цікавих конкурсів та атракцій. Серед них: виступи відомих виконавців – Наталки Карпи, Лілі Ваврін, Маріанни Ільків, Тараса Гаврика, а також гуртів – «Carbon», «Вишиванка», «Реми». Тішитимуть публіку і танцювальні колективи «Левеня», театр танцю «Ескада» 58-го Будинку офіцерів (м. Львів), музичний гурт «Леля», дитячий колектив «Горличка», дитяча студія балету «Життя» – «Смайлики».

Серед атракцій фестивалю «Вишивана Україна» – шаховий турнір за участю сестер Марії та Ганни Музичук, які розіграють шахову партію із учасниками АТО та проведуть майстер-клас для дітей українських воїнів.

Ще одним напрочуд цікавим моментом святкування стане вишивання найбільшої в Україні карти-оберегу. У Львові розпочнуть вишивати карту по контуру нашої області, після чого полотно передадуть іншим регіонам України, де вишиванку оздоблюватимуть у традиційних кожному регіону кольорах та орнаментах вишивки. На завершення процесу вишивання організатори подадуть заявку до Книги рекордів України для встановлення рекорду на найбільшу в нашій державі вишиту карту. Що цікаво, то до процесу вишивання території Львівської області запрошені керівники Львівської обласної державної адміністрації, Львівської обласної ради та Львівської міської ради. Також свою енергетику у вишивану карту вкладуть і дітки учасників АТО. Освятить карту священнослужитель із Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла (Львів).

На завершення святкування всіх гостей частуватимуть справжнім українським кулішем.

До участі в атракціях фестивалю долучаться діти учасників АТО – співробітників різних відомств львівського регіону, які є співкоординаторами соціального мегапроекту «Мій тато захищає Україну». Серед них: Академія сухопутний військ України імені гетьмана Петра Сагайдачного, 58-ий Будинок офіцерів (м. Львів), Львівський прикордонний загін Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, Управління Служби безпеки України у Львівській області, Західне територіальне управління Національної гвардії України, Головне управління Національної поліції у Львівській обласні, Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *