ОСТАННІ НОВИНИ

Дежавю: росіянин Чуркін «провернув» продаж арештованого майна ЛАЗу самому собі

|

Колишній Львівський автобусний завод незаконно перепродали фірмам, власники яких є родичами російського інвестора ЛАЗу Ігоря Чуркіна (родича представника Росії в ООН Віталія Чуркіна). Про це сьогодні, 18 лютого, на брифінгу повідомив начальник відділу нагляду за додержанням законів при провадженні оперативно-розшукової діяльності, досудового розслідування органами фіскальної служби та підтримання державного обвинувачення Тарас Іваник, передає кореспондент Львівського порталу.

лаз

За словами посадовця, нещодавно було підроблено рішення Господарського суду Києва, який ніби зняв із майна ЛАЗу усі арешти.

«На цьому тижні ми виявили нові факти злочинного відчуження майна колишнього ЛАЗу. Зокрема, за останні 10 років були накладені арешти та інші заборони на відчуження майна ЛАЗу. На стало відомо, що усі ці арешти, були зняті державним реєстратором на  підставі підробленого рішення  Господарського суду Києва.  Коли ми проаналізували Єдиний реєстр державних рішень, ми виявили відсутність  у цій базі зазначеного рішення Господарського суду Києва. Більше того, інвестиційний номер, який наявний на рішенні цього суду  присвоєний справі, яка розглядалась судом Криму у лютому 2014 році», – розповів Тарас Іваник.

Після «прокрутки» цієї махінації. київський нотаріус оформив перепродаж майна на 100 мільйонів гривень екс-заводу ЛАЗ двом новим фірмам, які виявились близькими до росіянина Ігоря Чуркіна.

«Після того, як державним реєстратором було знято арешти та заборони на відчуження майна ЛАЗу, в січні цього року  приватним нотаріусом в Києві  було посвідчено договори купівлі-продажу колишнього ЛАЗу, і його новими власниками стали дві юридичні особи, які зареєстровані в місті Києві за однією адресою. Більше того,  власники цих фірм мають прямі родинні стосунки відомим російським інвестором (Чуркіним, – ред.)  Після того, як нам стали відомі ці факти, ми  внесли  ЄДРР відомості за фактом  підробки судового рішення, і за клопотанням суду укладено  арешт на все майно, що незаконно вибуло із власності ЛАЗу», – наголосив правоохоронець.

За словами посадовця, такі дії власниками ЛАЗу були вчинені з метою, аби прокуратура не змогла стягнути збитків у кримінальних провадженнях, що розслідуються прокуратурою у справі ЛАЗу.

Раніше Львівський портал писав про те, як виглядає Львівський автобусний завод сьогодні: про невиплачені зарплати, міфічні тендери та розкрадання власності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *