ОСТАННІ НОВИНИ

Роман Сметанюк: «Міністр Павленко з «Самопомочі» нас зрадив»

|

Голова об’єднаної профспілки АПК ДП «Укрспирт» Роман Сметанюк про те, чому трудові колективи висловили недовіру міністру АПК Олексію Павленку та як відбуваються конкурси на високі державні посади:

«Хто такий Міністр аграрної політики Павленко, звідки він з’явився? Його делегувала «Самопоміч» згідно квотам.

З перших днів він говорив «Будемо робити розслідування!», «Скоро полетять голови!», «Має бути приватизація!». Також в нього з’явилося багато радників, які озвучували подібні пропозиції.

Ми приїхали до нього, нас було три тисячі людей. Ми хотіли піти з ним на діалог, поговорити про галузь, обговорити подальший план дій. Але він просто втікав від нас. Ми хотіли створити делегацію з п’яти чоловік, проте і на це Павленко не погодився. Йому просто не цікаво, які реалії у галузі, яку він збирається «розвивати». В нас немає довіри до міністерства АПК. Ми не віримо нашому міністру, ми знаємо, що він бреше.

Я також хоче заявити про те, що усі конкурси, які проводилися у міністерстві АПК – це звичайна профанація. Я постійно був у комісії на цих конкурсах. На останньому конкурсі я встав і заявив, що все це бутафорія, яка дурить людей. Потім цей конкурс скасували і провели таємно. Про це ніхто нічого не знає, хоча йде мова про величезні суми коштів.

На конкурсі на голову ДП «Укрспирт» не було жодного представника трудових колективів! Тільки два кандидати щось розуміли у цій галузі, а по решті склалося враження, що вона просто побачила десь оголошення. Бо багатьом з них були відкриті кримінальні провадження, багатьох амністували рішенням суду. І ці люди йдуть на керівні посади керувати потоком грошей, який вимірюється в мільйонах! Це просто в голові не вкладається!

Ми виробляємо «пшеничну сльозу» – це еталон спирту у світі. Ми зробили галузь надприбутковою, проте дуже шкода, що міністр Павленко нас зрадив і не зацікавлений в тому, аби розвинути галузь та показати всім приклад.

Ми писали звернення до депутатів «Самопомочі» та Андрія Садового, проте жодної реакції не відбулося. Хотілося б, аби «Самопоміч» зайняла принципову позицію, але зараз складається враження, що ця партія надає перевагу замовчуванню проблем».

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *