ОСТАННІ НОВИНИ

14 квітня у Львові стартує Міжнародний фестиваль джазу Lviv Jazz Days

Олена Карп'юк

|

З 14 по 28 квітня у Львові відбудеться традиційний Міжнародний фестиваль джазу Lviv Jazz Days2024, який об’єднує музикантів та фанатів цього музичного стилю. Про це Львівському порталу повідомили організатори VINIL concert agency.

Впродовж семи днів у львівському Будинку офіцерів кращі джазові виконавці України, а також іноземні гості даруватимуть виняткову музику та блискучу живу гру для усіх поціновувачів справжнього джазу.

Окрім того, вперше за шестирічну історію фестивалю організатори вводять систему єдиного квитка-абонемента на усі 7 концертів, вартість якого становить лише 900 грн.

Охочі піти на який окремий концерт у межах  фестивалю матимуть можливість купити вхідний квиток та обрати будь-яке вільне місце у глядацькому залі. Вартість вхідного квитка 350 грн. Втім купувати абонемент набагато вигідніше.

Квитки доступні за цим посиланням.

«Його ритми завжди відбиваються в серцях людей, а мелодії – захоплюють. Джаз – це справжня магія, яка переносить у світ, де немає місця стресу та повсякденним турботам. 30 квітня усі джазомани світу відзначають Міжнародний день джазу. Львів як найбільш джазове місто України традиційно приєднується до святкування цієї дати», – запрошують організатори.

Розклад концертів:

1 день

14.04 (неділя) 19:00 – відкриття фестивалю.

«І плине JAZZ»

Неперевершена Марія Стоколяс та великий естрадний оркестр Львівського фахового музичного коледжу ім. С. П. Людкевича Lyudkevych Jazz Orchestra відкриють фестиваль.

2 день

16.04 (вівторок) 19:00 – O.N.E. (Польща).

Перший у Польщі повністю жіночий інструментальний джазовий колектив. Акустичний квартет.

3 день

20.04 (субота) 19:00 – Ella Fitzgerald Tribute.

Перша Леді пісні. Королева джазу. Мама скету та голосової імпровізації. 13-разова лауреатка «Греммі».

На пошану одній з найяскравіших співачок ХХ століття. У концерті прозвучать хіти джазової класики з репертуару легендарної співачки Елли Фітцджеральд у виконанні кращих джазменів і джаз-леді Львова.

4 день

25.04 (четвер) 19:00 – Opera Avangard & Groove Syndicate.

Opera Avangard – це комʼюніті, яке обʼєднує різних музикантів на джемах та концертах, що з початку повномасштабного вторгнення організувало більше семи благодійних подій.

Для вас прозвучить авторська програма від п’ятьох учасників колективу:

Андрій Кізім – саксофон

Ігор Владика – гітара

Максим Чмир – клавішні

Ростислав Дронь – бас-гітара

Данило Білоус – ударні

Groove Syndicate – це об’єднання музикантів з унікальним звучанням та сміливими ідеями. Кожен з представників колективу інтерпретує музику по своєму, залишаючи приємний спогад.

Учасники:

Петро Балог – саксофон

Юрій Присяжний – гітара

Богдан Лимар – клавіші

Мирослав Веретельник – бас-гітара

Тарас Майчик – ударні

5 день

26.04 (п’ятниця) 19:00 – JazzBand «Медікус».

Унікальний у своєму амплуа колектив, що є найстарішим в Україні нині чинний джаз-бенд. Під орудою Яреми Камінського & Со об’єднав у програмі найкращі стандарти у стилі диксиленд, які здатні занурити у фестивальну атмосферу кожного слухача. І все це присмачене суто львівськими музичними прянощами.

6 день

27.04 (субота) 19:00 – Усеїн Бекіров Project.

Маестро Бекіров, двічі номінант на Grammy та без перебільшення видатний джазмен, аранжувальник, композитор в цей день збере плеяду кращих джазменів з усієї України. Концерт, що поза сумнівом вважатиметься візитівкою фестивалю.

7 день

28.04 (неділя) 19:00 – закриття фестивалю.

Big Band ЛНМА імені М. В. Лисенка Lviv Jazz Orchestra.

Як і пасує, останній день фестивалю має бути гучним, по-хорошому помпезним і розлогим. І хто як не Lviv Jazz Orchestra, який у цьому році святкує своє 10-річчя, має завершувати фестиваль. Кращі студенти ЛНМА ім. М. Лисенка під художнім керівництвом Сергія Рудея подарують глядачам ні з чим незрівнянні емоції від невмирущих шедеврів у популярному в Голлівуді 60-х стилі Swing.

Спеціальний гість: фіналіст «Голосу країни» – Давид Маскиса.

Захід проводиться за підтримки управління культури та релігій Львівської ОВА.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *