ОСТАННІ НОВИНИ

Офісні працівники все частіше не дотягують до наступної зарплати

|

Четверо з п’яти офісних працівників незадоволені своєю зарплатою. Число вкрай незадоволених зросло на 10% і тепер таких більше третини. Відповідно знизилось число тих, хто вважає свою зарплату гідною. Такі дані Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна є в розпорядженні Львівського порталу.

56

В зв’язку з інфляцією і постійним ростом цін матеріальний стан «білих комірців» погіршується з кожним місяцем. За даними опитування, половині з них останнім часом не підвищували зарплату, а кожному п’ятому урізали оклад. Проте навіть тим, чий прибуток в національній валюті не змінився, стало складніше жити на зарплату.

Офісні робітники все частіше мають складнощі з плануванням бюджету і ледве дотягують до наступної виплати заробітної платні. Як показало опитування, у кожного другого гроші на життя закінчуються раніше, ніж на банківську картку приходить нове поповнення. За шість місяців до цього дефіцит бюджету був лише у третини опитаних.

Фінансові труднощі, викликані об’єктивними причинами, позначаються на задоволеності зарплатою. Четверо з п’яти «білих комірців» незадоволені розміром матеріальної компенсації, двоє з п’яти – вкрай незадоволені.

57

За півроку кількість вкрай незадоволених зросла на 10%. Відповідно знизилась кількість тих, хто вважає свою зарплату гідною. Якщо в першому півріччі 2015 часткову задоволеність виявив кожний п’ятий офісний робітник, то у другому – лише кожний сьомий. Як і раніше, повністю задоволені оплатою праці одиниці – 3-4% опитаних.

Незмінно більше за всіх своєю зарплатою задоволені IT-спеціалісти, представники медіа, а також фармацевти і представники консалтингових компаній, що надають послуги бізнесу. Не влаштовує розмір матеріальної компенсації страховиків, представників енергопромислової галузі і робітників консалтингових компаній, які надають послуги населенню.

Зміни в показниках задоволеності роботою не настільки значні як в показниках задоволеності зарплатою. Як і раніше, більше половини опитаних задоволені своєю роботою, третина – незадоволені і приблизно кожному десятому важко відповісти на питання.

58

Не скаржаться на роботу ІТ-спеціалісти, представники медіа и робітники сфери страхування. Менш за всіх робота влаштовує представників нафтогазового сектору, енергопромислової галузі, а також співробітників банків і логістичних центів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *