ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янин домігся української клавіатури на ноутбуках Hewlett Packard

|

Відомий львів’янин Святослав Літинський виграв судовий позов проти продавця ноутбуків HP (Hewlett Packard – ред.), за відсутність маркування клавіатури українською мовою. Про це повідомив сам автор позову на своїй сторінці у Фейсбук, передає кореспондент Львівського порталу.

45

За словами С. Літинського, ноутбуки HP визнано невідповідними законодавству України.

«Судом встановлено, що отриманий позивачем товар ноутбук HP proBook 450 Gl не містить маркування клавіатури українською мовою та відсутність енергетичного маркування українською мовою… Таким чином, маркування товару (ноутбука) та енергетичне маркування товару лише недержавною мовою суперечить вимогам нормативно-правових актів, а отже є недоліком», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, Святослав Літинський став відомим після серії перемог в судах над багатьма брендами за відсутність на їхніх товарах українського маркування. На досягнутому активіст не зупиняється.

Раніше Львівський портал повідомляв, що Святослав Літинський домігся в суді паспорта без сторінки російською мовою. Перший в Україні паспорт, заповнений лише державною мовою, видали у серпні 2015 року. Після цього він виграв суд у Арсена Авакова. Зокрема активіст вимагав українського перекладу промови міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, котрий говорив російською. Після цього в Міністерстві внутрішніх справ України перекладають всі відеовиступи державною мовою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *