ОСТАННІ НОВИНИ

Як підприємцям уникнути штрафу: вижити у чергах, або заплатити нотаріусу та пошті  

|

244Львівські реєстратори просять продовжити строк прийому
документів щодо визначення кінцевих вигодо набувачів. Про це інформує прес-служба Головного територіального управління юстиції у Львівській області, передає кореспондент Львівського порталу.

В.о.начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський та начальник відділу державної реєстрації міського управління юстиції Віталія Карпа надали роз’яснення стосовно питань про внесення інформації до Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців щодо визначення кінцевих вигодонабувачів юридичних осіб та публічних діячів.

Як зазначив в.о.начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський, 25 травня 2015 р. закінчується термін щодо внесення інформації до Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців. Управління юстиції прийняло рішення про встановлення додаткових робочих днів 16, 17, 23 та 24 травня 2015 р., здійснюється постійне консультування і роз’яснення положень законодавства в приміщенні реєстраційної служби, а також залучено додаткового реєстратора. Окрім цього, управління юстиції забезпечило можливість безкоштовного отримання форми №4 та №6.

Разом із цим, чиновники наголосили на можливості альтернативного способу подання документів – поштового відправлення із обов’язковим нотаріальним посвідченням відповідної форми. Така нотаріальна послуга коштує від 100 до 400 грн. в залежності від конкретного нотаріуса.

Управління юстиції просить нотаріальні контори враховувати суспільне напруження і ситуацію із формами № 4 і встановлювати мінімальні тарифи для вчинення таких нотаріальних дій.

Начальник відділу державної реєстрації міського управління юстиції Віталія Карпа повідомила, що щоденно реєстратори вносять інформацію близько 400 юридичних осіб. У робочому режимі створюються всі умови для вчасного внесення відповідної інформації до реєстру. Усі розуміють, що і люди, і реєстратори виявились заручниками строків визначених законом. Державні реєстратори до встановленого терміну фізично не зможуть прийняти звернення усіх 30 тис. юридичних осіб, які зареєстровані у місті Львові.

Як зазначають в управлінні, така ж ситуація у багатьох областях України. Найкращим вирішенням цієї проблеми може стати виключно продовження терміну, визначеного Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів» шляхом внесення змін до прикінцевих та перехідних положень цього закону.

Як інформував Львівський портал, останніми днями в приміщенні Державної реєстраційної служби у Львові збираються сотні людей, які пробують здати реєстраційні картки для внесення інформації до Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб підприємців.

Лише 10 квітня 2015 року була затверджена форма картки. Отож люди тільки після всіх весняних свят масово стали їх заповнювати і здавати, адже за нездачу встановлено штраф до 8300 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *