ОСТАННІ НОВИНИ

Керівники банків розікрали 6 млрд грн коштів НБУ

|

1412863208_bankСпівробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою за останній час викрили факти розкрадання менеджментом чотирьох українських банків близько 6 млрд грн коштів рефінансування Нацбанку

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр СБУ.

Найбільшу суму розтрати коштів НБУ в розмірі 4,3 млрд грн здійснили службові особи однієї з цих банківських установ, зазначили у прес-центрі.

“Встановлено, що посадові особи банків задіяли кілька шахрайських схем для розкрадання грошей. Зокрема, всупереч умовам отримання рефінансування, менеджмент банківських установ для виведення коштів кредитував підконтрольні та фактично збанкрутілі комерційні структури і скуповував на гроші Нацбанку “сміттєві” цінні папери”, – йдеться у повідомленні.

У СБУ наголосили, що зловмисники також використовували махінації із заставною нерухомістю, протиправно виводячи її з активів банків.

“На сьогодні Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію та розпочав процедуру ліквідації цих банків, тож усі виплати вкладникам здійснюються за його рахунок”, – зауважили у прес-центрі.

Генеральною прокуратурою за матеріалами Служби безпеки України за фактом розкрадання коштів у кожному з банків відкриті кримінальні провадження за ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *