ОСТАННІ НОВИНИ

Українці воліють класти гроші у банківські скриньки, а не на депозити – експерт

|

В Україні останнім часом суттєво зріс попит на послуги по оренді з використання банківських сейфів. Про це сьогодні під час прес-конференції у Львівському прес-клубі розповіла фінансовий експерт Дарія Добрянська, передає кореспондент Львівського порталу.

Експерт зазначила, що відтоді як банківська система в країні зазнала кризи, люди масово почали забирати депозитні вклади з банків і класти їх у сейфи фінансових установ. Відтак, станом на сьогодні 90% банківських скриньок зайняті клієнтами на довгі періоди – півроку і більше.

«Люди, які забирають гроші з депозитів, тримають їх в цих скриньках. Таким чином вони перечікують і дивляться як працює банк, чи повертає він кошти вкладникам, дивляться на ситуацію загалом. Якщо все добре, то вони ці кошти повертають на депозит. Крім того, у банківські скриньки клієнти кладуть й коштовні речі, або документи. До прикладу, якщо людина їде закордон, вона зберігає свої документи у банку», – розповіла Д.Добрянська.

Водночас інший фінансовий експерт Сергій Соломчак підтвердив, що останнім часом спостерігається тенденція щодо збільшення попиту на використання банківських сейфів. Але паралельно з цим вартість таких послуг теж збільшилася. «Є інформація, що усі банківські установи мають 100% зайнятість сейфів. Така тенденція спостерігається по всіх містах України. Але разом з тим банки підняли тарифи на цю послугу, до прикладу найменша вартість становить 100 грн, а найбільша – в залежності від розміру, може бути і 200 і 300 грн», – додав експерт. 

Ілюстрація unionstandardbank.com.ua