ОСТАННІ НОВИНИ

Гіркін приготувався до танкової атаки на Харків - військовий фахівець

|

Лідер слов’янських  бойовиків так званий Ігор Гіркін (Стрєлок) збирає сили, аби вийти з наступом на Харків. Про це у Facebook  написав військовий запасу, волонтер служби матеріального забезпечення українських військовослужбовців Юрій Касьянов, який зараз перебуває у зоні призупиненої рішенням президента Петра Порошенка антитерористичної операції (АТО) біля міста Слов`янська Донецької області. Про це інформує Львівський портал з посиланням на newsru.ua.

Ю. Касьянов докладно висвітлює  приготування російського полковника Ігоря Гіркіна до танкового удару у напрямку Ізюм-Харків. Детальна доповідна записка на ім`я головнокомандувача опублікована ним сьогодні, 30 червня 2014 року.

“У Слов`янську тепер 4-5 тисяч бойовиків, десятки одиниць бронетехніки, танки, РСЗВ (реактивні системи залпового вогню – ред.). Противник підтягнув свіжі сили до Червоного Лиману та Краматорську”, – стверджує Касьянов.

За його словами, “метою Стрілка буде військовий табір по дорозі на Ізюм”. “Ймовірна поразка військових відкриє противнику дорогу не тільки на Ізюм, але й на Харків, оскільки для ефективної оборони у сил МВС, що базуються біля Ізюму, немає важкої бронетехніки, протитанкових гармат і протитанкових ракетних комплексів”, – пише Касьянов.

Експерт нагадує, як днями Гіркін провів успішний “тестовий бій” проти одного з ключових блок-постів сил АТО, “який був знищений ворожими танками за лічені хвилини”.

Його оцінка боєздатності зібраних біля Слов`янська українських військових з`єднань, які поки що утримують збройне формування Гіркіна в оточенні, є невтішною:

“Найближчим часом – дні або години – можна очікувати масштабного наступу противника. Наші блок-пости навколо Слов`янська не можуть стримати просування танкових колон”.

Основною причиною посилення угруповання Гіркіна автор матеріалу вважає необгрунтоване, на його погляд, одностороннє перемир`я з російськими найманцями.

“Напередодні так званого “перемир`я” у противника в місті було не більше 1500 багнетів, дві бойових машини десанту (БМД), кілька мінометів. Гіркін відверто скаржився на камеру, що становище кепське, й за 2-3 тижні їм доведеться йти до Росії. Тоді ми били бандитів у Слов`янську; звільнили Червоний Лиман; завдавали вогневі удари по резервам, що йдуть йому на допомогу”, – нагадує Касьянов.

Пізнього вечора 27 червня Порошенко в односторонньому порядкупродовжив оголошене 20 червня перемир`я у зоні АТО до 30 числа цього місяця.

Українським військовослужбовцям і добровольцям, що протистоять проросійським сепаратистам, дозволено використовувати вогонь тільки у відповідь й не вдаватися до наступальних дій.

На відміну від української сторони бойовики категорично відмовляються дотримуватися умов перемир`я.

Росія наполягає на продовженні незастосування сили українською владою

                

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *