ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові активісти демонтували літній майданчик і висадили клумбу

|

23 червня активістам «Автономного Опору» зателефонували мешканці вул. Тершаковців і повідомили, що працівники піцерії «New York» зруйнували їхню клумбу з квітами і встановлюють на ній літній майданчик. З будинків повиходило декілька десятків мешканців, які почали протестувати проти свавілля. Про це Львівському порталу повідомили активісти «Автономного опору».

Ввечері біля незаконно встановленого літнього майданчика зібралось близько сотні мешканців та активістів. Виконавчий директор піцерії показав документи, отримані у 2012 році. Також він заявив, що мешканці підтримують встановлення майданчику, а у нього є документ з 9-ма їхніми підписами. Як стверджують в «Автономному опорі» працівники піцерії зруйнували квіткові насадження і фактично викрали їх, сховавши в себе у ресторані. Персонал вів себе по-хамськи, погрожував активістам, висловлювався нецензурною лексикою.

На місце подій приїхала міліція, державна охорона, а також співробітник Галицького райвідділу міліції в цивільному, який почав погрожувати активісту «Екологічного Опору»,  намагались відібрати відеокамеру.

Після короткої дискусії активісти взялись демонтовувати незаконно встановлений літній майданчик.

Після демонтажу люди почали вимагати повернути їхні квіти, проте виконавчий директор ніяк не міг визначитись, чи квіти у них є: спочатку він стверджував, що квіти на їхньому внутрішньому подвір’ї, потім відмовлявся від своїх слів. Зрештою, мешканці змусили працівників винести квіти, після чого разом з активістами «Екологічного Опору» почали власноруч відновлювати клумбу.

Цікаво, що два роки тому мер Андрій Садовий обіцяв людям, що ніякого літнього майданчика встановити не дозволить. Проте, коли активісти особисто до нього зателефонували, він від своїх слів відмовився: «Коли я таке говорив? Пишіть скаргу, щасти вам». Люди написали відповідну скаргу до міськради і зібрали близько півсотні підписів проти знищення їхнього газону.

Адміністрація закладу вперто апелює до документів, які їм видала міська рада. Проте всі прекрасно знають, як сьогодні бізнесменам видаються незаконні дозволи — за чималеньку винагороду. «Проте, згідно українського законодавства, вся комунальна власність і земля є у власності територіальної громади, яка є єдиним джерелом влади. Територіальна громада не уповноважувала олігархічні представницькі органи, які сьогодні існують, розпоряджатись їхньою власністю, яку депутати, чиновники та бізнесмени нагло дерибанять під нашим носом», – зазначають активісти АО.

 

 

 Фото, відео: Автономний опір

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *