ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємство змусили повернути громаді земельну ділянку, вартістю понад 600 тис грн.

|

Завдяки прокуратурі Львівської області підприємству доведеться повернути громаді земельну ділянку, вартістю понад 600 тис грн. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівщини.

Зокрема, дану земельну ділянку загальною площею 0,30 гавартістю 630 тис. грн. підприємство використовувало з 2008 року на підставі укладеного договору зі Сколівською міською радою. Згідно цього договору підприємство орендувало землю для реконструкції автостоянки та обслуговування кафе-бару строком на 3 роки, термін дії якого закінчився 17.07.2011. Проте після закінчення терміну дії договору він так і не був переукладений.

Відтак, в порушення вимог ст. 34 Закону України «Про оренду землі» орендар не повернув земельну ділянку, а продовжував використовувати без правовстановлюючих документів. Окрім цього, підприємство заборгувало майже 50 тис грн. орендної плати за землю.

З огляду на це, в березні 2014 року прокуратурою Сколівського району пред’явлений позов про зобов’язання приватного малого підприємства повернути земельну ділянку.

Рішенням господарського суду Львівської області від 27 травня 2014 позов прокурора задоволено в повному обсязі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *