ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині викрили групу наркоторговців із місячним прибутком 2,5 млн грн

Маркіян Рой

|

На Львівщині правоохоронці викрили розповсюджувачів психотропів, які організували нарколабораторію. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

За даними правоохоронців, зловмисники – п’ятеро чоловіків віком від 32 до 40 років, а також 32-річна жінка. Вони організували незаконне виготовлення, зберігання і збут психотропної речовини амфетамін та нарковмісних таблеток.

«Під час санкціонованих обшуків за місцями проживання, в гаражних боксах та в автомобілях, якими користуються наркоділки, правоохоронці виявили і вилучили: хімічне обладнання та інгредієнти для виготовлення психотропної речовини, пакунки та ємності із речовиною білого кольору, ззовні схожою на психотропну речовину «амфетамін», прекурсори, чорнові записи, поліетиленові пакунки із речовиною рослинного походження, ймовірно, канабіс, нарковмісні пігулки та інші речові докази», – йдеться в повідомленні.

Один з учасників злочинної групи, 36-річний мешканець Стрия, був затриманий 24 квітня у Львові під час передачі партії психотропів іншому наркоділку. З собою він мав 2 пакунки з амфетаміном загальною масою близько 100 грамів.

Усе вилучене скероване на експертне дослідження.

Також, правоохоронці припинили діяльність лабораторії, «працівники» якої налагодили виробництво наркотику. За місяць фігуранти виготовляли близько 5 кілограмів психотропів, які в подальшому фасували та збували з рук в руки, а також пересилаючи поштові відправлення.

Місячний прибуток учасників групи від незаконної діяльності становив близько 2,5 мільйони гривень.

Трьом зловмисникам вже повідомлено про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч1, ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України та обрані запобіжні заходи.

Максимальне покарання, що загрожує підозрюваним – позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *