ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пікетуватимуть представництво МЗС задля визволення кримських арештантів

|

В понеділок, 2-го червня активісти руху Автономний Опір будуть пікетувати представництво Міністерства закордонних справ з вимогою активізувати дипломатичну роботу задля визволення “кримських арештантів” — кінорежисера Олега Сенцова та соціального активіста Олександра “Тундри” Кольченка, які в середині травня були затримані агентами ФСБ у Сімферополі. Про це Львівському порталу повідомили активісти “Автономного опору”.

“Сенцова та Кольченка вже етапували до Москви, де протягом року буде йти процес за їхньою справою. Відомого в Україні та світі режисера, координатора Автомайдану Олега Сенцова звинуваючуть в організації терористичного акту, зберіганні вогнепальної зброї та ін. За нашою інформацією, йому хочуть присудити довічне ув`язнення. Анархіст, учасник студентського та екологічного рухів Олександр “Тундра” Кольченко звинувачується у безпосередньому здійсненні терористичного акту, за що, згідно з російським законодавством, може “світити” від 8 до 10 років колонії суворого режиму.

«Окупаційний режим захопив активістів, які свідомо залишились в Криму, бо продовжували вважати його частиною України. Тепер путінський поліцейський апарат має намір здійснити над затриманими показовий процес, “впаявши” їм жахливі тюремні сроки. Ми не можемо цього допустити і маємо будь-якою ціну визволити хлопців з імперського полону!», – йдеться у заяві Автономного опору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *