ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві терміново евакуювали дві лікарні через заяви про можливий удар

Олег Дерев'янко

|

Влада Києва терміново розпочала евакуацію двох лікарень, одна з яких – дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це Львівському порталу повідомили в Київській міській державній адміністрації.

За даними відомства, в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. І що, нібито, в цих лікарнях перебувають військові.

«Це абсолютна брехня і провокація ворога, яку він намагається використати для удару по соціальній інфраструктурі столиці», – йдеться у повідомленні.

Щоб убезпечити хворих дітей, їхніх батьків і медичний персонал, влада столиці зробила усе можливе, щоб перевезти пацієнтів та медиків в інші медзаклади столиці.

Місто звернулося до Служби безпеки України та Міністерства охорони здоров’я за допомогою і поінформувало про заходи, які вживає для збереження життя й здоров’я пацієнтів і персоналу лікарень.

Як зазначив Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, наразі немає жодного підтвердження, яке б свідчило, що росія насправді збирається завдати таких ударів.

«Не маючи значних успіхів на полі бою, російська федерація намагається тиснути на Україну інформаційно. Зараз значно зростає кількість ворожих ІПСО, які спрямовані аби посіяти паніку і дестабілізувати ситуацію в нашій країні», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що на відео, через яке евакуювали київські лікарні, росіяни кажуть, що атакуватимуть по лікарнях навіть у присутності дітей. У ЗМІ уточнюють, що в цьому відео виступає керівник КДБ Білорусі Іван Тертель.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *