ОСТАННІ НОВИНИ

Нардеп стверджує, що активіста «Дорожнього контролю» сильно побили (відео)

|

Сьогодні розпочався судовий процес над активістом «Дорожнього контролю» Андрієм Дзиндзею. Чоловіка звинувачують, що саме він викрав бульдозер, яким напередодні, в неділю, активісти атакували беркутівців на Банковій.

Активіст «Дорожнього контролю» важко побитий і до того ж його вже добу незаконно утримують у СІЗО, – про це «Погляду» розповів народний депутат України Сергій Каплін.

За словами нардепа, який зараз у судовому залі, процес переривають вже втретє а обвинувачений сильно побитий, сидить у клітці.

 

«Спочатку виявилося, що в матеріалах справи, які передані захисту, бракує сторінок. Пізніше з’ясувалося, що Шевченківський суд виніс ухвалу не про арешт, а лише про привід для затримання, тому Андрія ще вчора мали відпустити. Його вже добу незаконно утримують у СІЗО», – обурюється Сергій Каплін.

Як пояснив нардеп, активіста відлупцювали вчора, коли затримували: «Вчора ввечері Андрія і ще двох чоловіків затримали на заправці, вдягли мішки на голову, били, піддавали тортурам, змушували ставати на коліна, ставили ноги на голову. А зараз засідання знову перервали, через те, що не хотіли прийняти заяву обвинувачуваного про побої від працівників УБОЗу».

Водночас, він додав, що процесом завідує знаковий суддя, який був замішаний у найгучніших скандалах і при розгоні Євромайдану.

Адвокат активіста Дорожнього контролю Андрія Дзиндзі Віктор Смолій заявив у суді, що сторона обвинувачення не забезпечила належним чином право затриманого на захист. За словами, Смолія, Дзиндзя був затриманий вчора, а свого захисника побачив тільки сьогодні в 9:00 ранку, пише ЛігаБізнесІнформ.

Раніше повідомлялося, що адвокат Дзиндзі заявив про порушення під час і після затримання активіста Дорожнього контролю.

Фото: Roadcontrol

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *