ОСТАННІ НОВИНИ

«Баняки» на будинку по вул Сербській мають демонтувати впродовж місяця

|

Впродовж місяця «декорування» на будинку по вул. Сербській, де знаходиться «фестівський» заклад – Львівська майстерня шоколаду, мають демонтувати. Про це сьогодні у коментарі «Львівському порталу» розповіла голова Галицької районної адміністрації Ірина Чілімова.

За її словами, на сьогодні існує розпорядження про демонтаж конструкцій на історичній будівлі, яке видала Галицька райадміністрація. Відтак, до кінця жовтня – початку листопада представники холдингу «!Фест», які є власниками закладу, повинні самостійно демонтувати так звані «баняки». В іншому випадку керівництво району звернеться до суду.

«Є розпорядження про демонтаж, підписаний Галицькою райадміністрацією, там є терміни виконання розпорядження. Якщо вони не будуть виконані, то будуть скеровані документи до суду, як говорить чинне законодавство», – сказала І.Чілімова.

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий додав, що влада міста діє виключно «по букві закону». «Хоча я думаю чомусь, що ті підрядники, які все це там робили, ці власники вони би повинні були самі це демонтувати, зняти цю проблему – це був би найоптимальніший варіант. Сподіваюсь, що здоровий глузд до людей вернеться», – зазначив він.

Чому питання з демонтажем конструкцій на будівлі досі не вирішили, Ірина Чілімова пояснила тим, що існує ціла процедура.

«Спочатку складається протокол про порушення. Потім цей протокол складає управління історичного середовища, тоді цей документ скеровується до адміністраційної комісії, вона в свою чергу викликає порушника, накладає на нього штраф. Тоді цей адміністративний протокол скеровується до району на розгляд, а вже тоді район розглядає і зобов’язує ці порушення усунути. Якщо порушник не усуває їх, тоді готується рішення про демонтаж і якщо навіть в такому випадку порушення не усуваються, тоді готуються документи до суду», – розповіла голова Галицької районної адміністрації.

Нагадаємо, як писав «Львівський портал», майже місяць тому, 10 вересня, представники виконавчих органів уже говорили про аналогічні терміни зняття декоративних конструкцій.

Як зазначила начальник управління охорони культурної спадщини Львівської міської ради Лілія Онищенко, оскільки ці конструкції на фасад історичного будинку були встановлені незаконно, то адмінкомісія зобов’язала власників «Майстерні шоколаду» привести пам’ятку до попереднього стану.

«Протягом місяця вони повинні це демонтувати», – заявила Онищенко.

 

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *