ОСТАННІ НОВИНИ

Нацбанк пересадить інкасаторів на бронемашини

|

Національний банк України зобов´язав банки замінити весь автотранспорт для інкасації на броньовані до 1 січня 2015 року

Відповідна норма передбачена постановою Нацбанку № 191, передає «УНІАН».

Своєю постановою Нацбанк затвердив зміни до інструкції про організацію інкасації коштів та перевезення валютних цінностей у банках (Інструкція № 45).

Зокрема, документом визначається, що банки можуть використовувати для інкасації тільки спеціалізований броньований автотранспорт, придбаний до 12 березня 2012 року, протягом семи років з дати його виготовлення.

При цьому, з 1 січня 2015 року банкам заборонено використовувати неброньований оперативний автотранспорт. До цієї дати необхідно забезпечити його заміну на броньований, обладнаний відповідно до вимог Нацбанку.

Також цією постановою НБУ до 1 січня 2015 року встановив обмеження обсягів валютних цінностей в залежності від способу їх інкасації. Зокрема, з використанням неброньованого автомобіля можна перевозити гроші в розмірі не більш ніж 600 мінімальних зарплат, у разі використання спецпристроїв для зберігання цінностей, і не більш ніж 3000 – при використанні вогнепальної зброї.

Для броньованого транспорту максимальна сума грошей становить 5000 до 20000 мінімальних зарплат залежно від ступеня захисту автомобіля. При перевезенні цінностей в обсязі більш ніж 20000 мінімальних зарплат необхідно додатково залучати озброєних інкасаторів або охоронників та автотранспорт супроводу.

Як повідомляли «Коментарі», останнім часом в Україні почастішали випадки збройних напади на автомобілі інкасаторів, що перевозять значні суми грошей.

Водночас, на думку МВС, для забезпечення безпеки інкасаторів, необхідно зобов´язати перевозити цінності з міліцейським супроводом.

Джерело фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *