ОСТАННІ НОВИНИ

Посадовицю ТЦК із Львівщини судили за безпідставне виключення 17 чоловіків з військового обліку

Олег Дерев'янко

|

У Львові суд визнав винною у недбалому ставленні до військової служби майорку Наталію Г., яка безпідставно виключила з військового обліку 17 чоловіків. Про це пише Zaxid.net.

Як вказано у постанові суду, яку винесли у березні 2024 року, Наталія Г. є начальницею відділення офіцерів запасу та кадрів одного із ТЦК. Майорка недбало поставилась до виконання обов’язків, підготувала документи про виключення з військового обліку 17 офіцерів запасу за станом здоров’я та передала їх своєму начальнику. Полковник підписав подані документи і це призвело до безпідставного виключення з обліку вказаних офіцерів запасу із правом виїзду за кордон. Це відбулось протягом березня-квітня 2022 року.

На час воєнного стану постанови військово-лікарських комісій (ВЛК) щодо офіцерів запасу мають обов’язково затверджуватись штатною ВЛК регіону, інакше офіцер запасу не може бути виключеним з військового обліку. У цьому випадку документи були оформлені неналежно, що призвело до безпідставного виключення офіцерів запасу з військового обліку з правом виїхати за кордон.

На засідання суду Наталія Г. не прийшла, але подала письмову заяву про визнання своєї провини. Суддя, розглянувши усі матеріали справи, виніс вирок майорці – 4 845 гривень штрафу.

Постанову ще можна оскаржити.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *