ОСТАННІ НОВИНИ

Президент критично оцінив роботу уряду у 2012 році

|

Президент України Віктор Янукович сьогодні під час засідання ради регіонів розповів про те, що навіть за умов відносної стабільності маємо тривожні сигнали уповільнення економічного розвитку, передає кореспондент УНН.

“Мусимо визнати, що плани по забезпеченню зростання економіки та ефективним реформаторським змінам уряд реалізував не в повній мірі. Навіть за умов відносної стабільності маємо тривожні сигнали уповільненні економічного розвитку. Результати економіки у 2012 році значно гірші, ніж прогнози, що робилися рік тому і ніж ті, які були закладені при формуванні бюджету на 2012 рік. За попередніми оцінками уряду, зростання ВВП в поточному році оцінюється до 1%, тоді як в бюджеті 2012 року ріст ВВП закладався на рівні 3,9%. Як наслідок, бюджетний рік ми завершуємо з дефіцитом на рівні 2,6% ВВП, який є вищим за закладений показник в 1,7%. Безумовно, є країни, де ці показники можуть бути гіршими, але тішити цим себе ми не маємо права. Можна було б все списати на невиправдані очікування щодо росту світової економіки і в цьому є частка правди, але чи все було зроблено для того, щоб мінімізувати ризики світової кризи в Україні. Далеко не все”, – зауважив В.Янукович.

Президент розповів про те, що вдалось реалізувати уряду. Це стабілізація національної валюти, стабілізація цін, реалізація масштабних інфраструктурних проектів, ріст інвестицій, підвищення соціальних стандартів на рівні 10-15% у порівнянні з попереднім роком. Але, разом з тим, помітні такі тенденції, як спад виробництва, зростання заборгованості по заробітній платі, що негативно позначилось на всій вітчизняній економіці.

“Наявні тенденції щодо скорочення робочих місць, неоплачуваних відпусток і затримки заробітної плати. Це своєрідний сигнал сьогоднішнього стану економіки”, – сказав В.Янукович.

 Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *