ОСТАННІ НОВИНИ

З початку Євро український кордон перетнуло 4 мільйони осіб

|

З початку Євро-2012 Державною прикордонною службою України забезпечено високий рівень організації пропускних операцій на кордоні. Чітко налагоджена взаємодія з усіма правоохоронними органами України,  суміжних країн, особливо польськими прикордонниками, а також Агенції FRONTEX, яка відповідає за зовнішні кордони ЄС. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Починаючи з 5 червня, державний кордон перетнуло 4 мільйони осіб, що на 11% більше ніж за аналогічний період минулого року, та майже 860 тисяч транспортних засобів (збільшення на 12%). Тільки за минулу добу кордон перетнуло майже 300 тисяч осіб та 60 тисяч транспорту, а найбільший показник зафіксовано за 17 червня, коли кордон перетнуло 330 тисяч осіб.

За період Євро-2012 пропущено 1200 організованих груп вболівальників, також прикордонники оформили майже 800 літаків, 520 автобусів та 150 поїздів, якими пересувалися учасники та гості футбольного чемпіонату Європи.

Щодня серед гостей чемпіонату є й такі, хто при інших обставинах не мав би права потрапити до нашої країни, оскільки вони часто не мають належно оформлених документів для перетину кордону, проте мають квитки на футбольні матчі. Саме тому прикордонниками оперативно приймаються окремі рішення щодо пропуску таких громадян, тільки за минулі дві доби таких рішень було прийнято по 70 вболівальниках.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *