ОСТАННІ НОВИНИ

Іномарки можуть подорожчати на 18%

|

Міністерство економіки підтримало підвищення імпортних мит на іномарки ще на 18%, що призведе до аналогічного подорожчання машин в автосалонах, заявив гендиректор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко.

“У рекомендаціях Мінекономіки виділено два класи авто: до 1500 кубиків та до 2200, а це близько 87% ринку. Якщо говорити про подорожчання, то візьміть ставку і додайте ПДВ, наприклад, машини першого класу, подорожчають на 7%, а іномарки другого класу, будуть дорожчі на 18%”, – пояснив фахівець.

За словами експерта, в Україні немає прямих імпортерів, а представництва заводів, можуть припинити поставки автомобілів на ринок, побоюючись неможливості продати подорожчав товар. А це в свою чергу може привести до недонадходження грошей до державного бюджету.

“За даними митниці, середня вартість ввезеного автомобіля складає $ 18,3 тисячі, тобто зараз держава отримує з кожного автомобіля $ 1830. Додаткове мито може привести до того, що тепер іномарки можуть завозити, як машинокомплекти, сплативши до бюджету лише 100 євро”, – говорить Назаренко.

Для порівняння, в країнах Євросоюзу ввізне мито на іномарки взагалі відсутнє, а рамках СОТ воно дорівнює 10%.

Коментарі

 Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *