ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємства Львівщини модернізують устаткування, щоб не забруднювати повітря

|

Учора в Державній екологічній інспекції в Львівській області відбувся круглий стіл. Темою для обговорення стало питання стану атмосферного повітря у населених пунктах Львівщини та заходи, спрямовані на покращення якості атмосферного повітря. Про це повідомляє ДЕІ у Львівській області.
Учасниками даного заходу стали представники інспекції, громадських організацій та спеціалісти підприємств – найбільших забруднювачів атмосферного повітря Львівщини.
Заслухано доповіді представників ЛМКП «Львівтеплоенерго», ВАТ «Жидачівський ЦПК», Добротвірська ТЕС, ПАТ «Миколаївцемент», ДП «Львівський облавтодор», ТзОВ «Кроно-Україна» з інформацією про стан виконання заходів спрямованих на зменшення викидів в атмосферне повітря. В основному відмічено тенденцію до покращення ситуації в даному напрямку. Зокрема зазначалось, що на підприємствах проводиться модернізація устаткування, визначаються шляхи переходу на альтернативні види палива, що дасть змогу значно скоротити викиди, а також частково вирішити проблему відходів. Новацією стало впровадження ПАТ «Миколаївцемент» системи безперервного моніторингу викидів забруднюючих речовин. Основна проблема, з якою зіштовхуються підприємства (в основному з державною формою власності) – це недостатнє фінансування.
Громадські організації мали можливість більше дізнатись про діяльність даних підприємств, поставити запитання їх представникам. Загалом громадськість цікавилась питаннями вжиття санкцій до порушників законодавства, можливість переходу на альтернативні джерела палива та застосування системи моніторингу викидів в атмосферне повітря.
Державна екологічна інспекція в Львівській області, в свою чергу, як контролюючий орган, ще раз нагадала про заходи впливу, які застосовуються до порушників природоохоронного законодавства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *