ОСТАННІ НОВИНИ

З даху церкви Різдва Пресвятої Богородиці зірвали мідну бляху

Львівський портал

|

У ніч з суботи на неділю зловмисники зірвали з даху церкви Різдва Пресвятої Богородиці мідну бляху.  Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

 «Про інцидент мене повідомив сусід, що живе неподалік церкви. Я приїхав побачив зірвані замки біля технічних приміщень, де ми зберігаємо інструменти і ще не використану бляху. Але крадії не впорались з внутрішнім замком, тому і інструменти, і невикористана бляха лишились цілими. Натомість вони залізли на дах церкви і зірвали тільки що постелену бляху», – повідомив  голова церковного комітету Микола Пивовар.

Вартість викрадено становить 5 тис. гривень. Крім того, частина бляхи була понівечена під ногами у крадіїв.

«Ми повідомили міліцію про цей випадок. Зараз представники правоохоронних органів проводять оперативні дії, опитування людей», – повідомив голова Личаківської районної адміністрації Іван Лозинський.

Як інформує прес-служба ЛМР, це вже п’ятий випадок крадіжки мідної бляхи на сакральних об’єктах. Кілька разів такі випадки траплялись на даху Вірменської церкви та на даху собору Івана Хрестителя.

Нагадаймо, цього року за кошти міського бюджету за зверненнями релігійних громад, ремонтуються дві церкви у Личаківському районі – церква Пророка Іллі, церква Різдва Пресвятої Богородиці (вул. Богданівська).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *