ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові підтримують створення ОСББ

Львівський портал

|

Львів – це місто, в якому активно підтримують створення ОСББ. Так, 20 вересня у Львові відбувся Форум для підтримки та розвитку ОСББ. На Форумі було обговорено актуальні правові, фінансові та технічні проблеми, які виникають у роботі ОСББ. Також учасників ознайомили з інноваційними напрямками роботи ОСББ, змінами до законодавства та можливостями співпраці з органами влади та місцевого самоврядування, фінансовими інституціями. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Кожен відвідувач форуму зміг отримати корисну інформацію про діяльність ОСББ від експертів з різних куточків України. Учасниками форуму були й представники місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, депутати.

У форумі взяли участь 100 осіб: 56 осіб – керівники ОСББ та Асоціацій ОСББ, 10 осіб – представники профільних громадських організацій, 16 осіб – представники органів влади (міські голови та депутати місцевих рад, в тому числі Львівської обласної, керівники профільного управління Львівської ОДА) та 18 осіб – представники приватних комерційних організацій. У результаті роботи Форуму було винесено резолюцію, згідно з якою запропоновано внести зміни до податкового, земельного, цивільного законодавства, норми якого стосуються діяльності ОСББ. 

«Цей форум дуже важливий, адже всі учасники, а це 100 осіб,  із різних куточків України, мають нагоду поділитися своїм досвідом, дійти спільних висновків та збудувати стратегію розвитку ОСББ, не лише на локальному рівні, але й в Україні», – зазначив заступник Львівського відділення Асоціації міст України  Віталій Загайний.

На Форумі також були присутні представники фінансових установ, які запропонували для ОСББ ефективні способи залучення коштів для вирішення питань енергоефективності та покращення технічного стану будинків, в яких створені та діють ОСББ. Страховими та лізинговими компаніями представлено пропозиції, спрямовані на забезпечення ефективної роботи ОСББ.

Нагадаємо, що форум організовували Асоціація територіальних самоврядних громад Львівщини, Львівське регіональне відділення Асоціації міст України, ГО «Ресурсний центр для ОСББ», об’єднання «Самопоміч», Львівська міська рада за сприяння представництва Фонду Фрідріха Наумана в Україні.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *