ОСТАННІ НОВИНИ

Чотири підприємства Львівщини будуть менше забруднювати повітря

Львівський портал

|

Держуправління ОНПС у Львівській області збільшило контроль за підприємствами-забруднювачами атмосферного повітря у регіоні. З метою виконання покладених на Держуправління обов’язків у І півріччі 2011 року було видано 419 дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, що на 29% більше за аналогічний період 2010 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

Для регулювання викидів забруднюючих речовин у дозволі на викиди для кожного підприємства-забруднювача встановлюються відповідний норматив граничнодопустимих викидів та вимог до технологічних процесів. Дозвіл на викиди дає право підприємствам експлуатувати об’єкти, з яких надходять в атмосферне повітря забруднюючі речовини, за умови дотримання ними встановлених у дозволі вимог протягом визначеного терміну.

Так, у І півріччі 2011 року на чотирьох підприємствах Львівської області заплановане зменшення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря шляхом виконання заходів встановлених у дозволі на викиди. До таких підприємств належать: ВП «Шахта «Зарічна», ВП «Шахта «Межирічанська», КП «Жовкватеплоенерго», ТзОВ «ТВО «Цеглобуд».

Як зазначив начальник Держуправління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області М.Хом`як, це забезпечить виконання суб’єктами господарювання заходів щодо охорони атмосферного повітря зі зменшення викидів забруднюючих речовин на 394,7 т/рік.

67 клопотань Держуправління відхилило на доопрацювання у зв`язку з невідповідністю до вимог Інструкції.

Окрім цього Держуправління повідомляє, що з метою зменшення викидів в атмосферне повітря у Львівській області розроблені та впроваджуються наступні програми: «Програма на 2009-2017 рр. скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами найбільших підприємств-забруднювачів Львівської області». За підтримки Обласного фонду ОНПС – «Обласна Програма скорочення викидів парникових газів у Львівській області на 2009-2012рр.».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *