ОСТАННІ НОВИНИ

Сенат США провів ключове процедурне голосування щодо допомоги Україні

Маркіян Рой

|

Сенат США 23 квітня підтримав скорочення процедури розгляду законопроєкту про додаткове фінансування, який містить зокрема фінансування військової та економічної допомоги Україні. Про це повідомляє Європейська правда.

80 сенаторів підтримали клопотання лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера “про завершення дебатів”, яке дозволяє ухвалити законодавчий пакет із допомогою Україні за скороченою процедурою. Проти проголосували 19.

Перед цим сенатор-республіканець Майк Лі вніс поправку, яка могла б затягнути розгляд законопроєкту, але її відхилили простою більшістю.

Після нинішнього процедурного рішення сенатори матимуть 30 годин (але не більше години на кожного) для обговорення законопроєкту, після чого буде проведене остаточне голосування. Там для ухвалення рішення достатньо простої більшості голосів.

Як повідомляв Львівський портал, 20 квітня Палата представників США проголосувала за законопроєкт щодо військової допомоги Україні, який передбачає майже 61 млрд доларів для України та союзників. На схвалення американської допомоги Київ чекав пів року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *