ОСТАННІ НОВИНИ

Данія виділить 420 млн євро на відбудову та енергетику України

Олег Дерев'янко

|

У вівторок, 23 квітня, Україна та Данія уклали Меморандум про взаєморозуміння щодо довгострокової співпраці та відбудови України. Про це Львівському порталу повідомили в Міністерстві економіки України.

Цей документ передбачає виділення данським урядом близько 40 млн євро на підтримку приватного сектору, який бере участь у відбудові України, а також 380 млн євро для підтримки критичної інфраструктури, що використовує відновлювальну енергетику.

Гроші будуть скеровані до Експортно-інвестиційного фонду Данії, який є частиною Дансько-українського фонду, спрямованого на зниження фінансових ризиків для компаній, що беруть участь у відбудові України.

Українсько-данський документ також передбачає сприяння зустрічам між бізнесом обох країн та посилення співробітництва у сфері суднобудування, розвитку та відбудови морської портової інфраструктури.

Нагадаємо, 17 квітня Міністерство оборони Данії оголосило про виділення 17-го пакета військової допомоги Україні на 2,2 млрд данських крон (313 млн доларів).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *