ОСТАННІ НОВИНИ

Ексдепутат міської ради Запоріжжя отримав 15 років тюрми

Олег Дерев'янко

|

У Запоріжжі засуджено місцевого жителя, який наводив ворожі ракети по інфраструктурі міста. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі Генпрокурора.

Прокурори в суді довели, що ексдепутат міської ради з початку широкомасштабного вторгнення активно підтримав збройну агресію рф проти України. Ще з радянських часів він залишився вірним комуністичній ідеології.

У 2022 році за власними переконаннями та з метою найскорішої окупації Запорізької області, фігурант став усіляко допомагати спецслужбам рф у проведенні підривної діяльності проти України.

За вказівками кураторів засуджений збирав інформацію про місця дислокації підрозділів ЗСУ, а також розташування об’єктів військового та оборонно-промислового комплексу. Також він фіксував наслідки ворожих ударів по обласному центру. Добуті дані передавав через месенджер.

Навесні 2023 року за його наведенням окупанти завдали ракетний удар по житловому мікрорайону Запоріжжя. Також ексдепутат скорегував не один ворожий обстріл об’єктів критичної інфраструктури міста.

Суд визнав зловмисника винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Його засуджено до 15 років тюрми із конфіскацією майна.

До набрання вироком законної сили засуджений перебуватиме під вартою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *