ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати дозволили приватизацію готелів «Леополіс» та ««Ґранд Готель»

Львівський портал

|

Сьогодні, 20 липня, Львівська міська рада прийняла ухвалу про затвердження ПрАТ «Європейський дім» проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання  земельної ділянки на вулиці Шевській, 14, 14-а, 16.  Про це інформує прес-служба ЛМР.

«До кінця реконструкції за попередніми оцінками  у місто буде інвестовано понад 180 млн. гривень. Інвестор інвестує  і робить готель у Львові. Це дуже великі кошти. Ви пам’ятаєте історію по цьому готелю, коли враховуючи кризу інвестор прийняв рішення припинити реконструкцію. І тільки сильна позиція міста, допомога міста дала певні гарантії, таким чином реконструкція продовжується», – зазначив міський голова Андрій Садовий.

«Львівська міська рада затвердила другу чергу будівництва готелю «Леополіс», перша наразі вже готова. Вже функціонують 43 номери, друга черга передбачає будівництво ще 38 номерів. За відсутності перешкоджань до кінця років ми здамо в експлуатацію ще 38 намічених номерів. Якщо буде добра воля міського голови та депутатів, то буде і третя черга, але це питання ми підніматимемо тільки тоді, коли завершимо 2-гу чергу», – повідомив власник готелю Тарас Добрянський.

Нагадаймо, готель «Леополіс» – один з готелів, які обрала для себе сім’я УЄФА.

Також сьогодні депутати більшістю голосів прийняли рішення про реалізацію вимог ухвали «Про затвердження Міської цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу у Львові» у частині приватизації об’єкту готельного господарства та у частині забезпечення високого рівня туристичної інформації, зокрема «Ґранд Готель» (пр. Свободи, 11 та 13) та приміщення на вул Шевській, 14, 14-а та 16 (готель «Леополіс») .

Орендарі «Ґранд Готелю» підписали у минулому з міською владою довготерміновий договір оренди до 2025 року за умови, що ця будівля коштом орендаря буде виведена з аварійного стану і будуть добудовані нові площі. В рамках підготовки Львова до прийому учасників Євро-2012 постало питання про наявність у місті п’ятизіркових готелів. Львівська міська рада пропонує переведення двох готелів «Ґранд Готель» та «Леополіс» із комунальної власності у приватну способом викупу за умови, що протягом 5-ти років не буде змінено цільового використання об’єктів приватизації, проведення капітального ремонту та реконструкції до початку чемпіонату Євро 2012.

«Міський голова і депутати на сесії неодноразово наголошували на тому, що інвестори приватизовуватимуть приміщення, які самі побудували. Коли «Ґранд Готель» приймали у міста, він мав поверхову площу близько 2,5 тис. кв. м. А повертають місту понад 4 тис. кв. м. Тобто, понад 1800 метрів вони добудували, передали місту і будуть викуповувати. Саме за цю добудову інвестори отримали право на довготривалу оренду. Ухвала, за яку голосували, мала низку застережень, істотних умов, які були прив’язані до цього договору. Це щодо зміни цільового призначення, щодо вкладання грошей у ці об’єкти приватизації. До Євро-2012 ці готелі будуть переведені в ранг п’ятизіркових. Інвестиційні внески у покращення готелів сьогодні складають близько 10 млн. євро. Це витрати окрім приватизації», – розповів голова комісії комунального майна Львівської міської ради Роман Плахтій.

Приватизації способом викупу підлягають 3 об’єкти – нежитлові приміщення (підвал та 1-ий поверх площею 484 кв м) на пр. Свободи, 11, нежитлові приміщення (підвал, 1,2,3,4 поверхи, антресоль та мансарда площею 3757,8 кв м) на пр. Свободи, 13 та нежитлові приміщення (1 поверх та антресоль площею 174,6 кв м) на пр. Свободи, 13.

Довідка

Для проведення фінальної частини Євро – 2012, у Львові, станом на червень 2011 Агенція з розміщення УЄФА ЄВРО 2012 Україна законтрактувала 7127 місць для вболівальників. З них 1658 місць у готелях, 5223 місць у гуртожитках, 30 місць у хостелах та 216 місць у санаторіях. З 1768 місць у готелях законтрактовано 97 номерів категорії 5*, 660 номерів категорії 4* та 460 номерів категорії 3*. Загалом, Львів готовий прийняти 7127 вболівальників підчас чемпіонату Євро 2012.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *