ОСТАННІ НОВИНИ

Причиною отруєння на весіллі у Львові могла стати сальмонела

Львівський портал

|

За попередніми висновками СЕС причиною спалаху захворювання гостей на весіллі у Львові стала сальмонела, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Офіційні результати дослідження будуть лише завтра. Проте вже було виявлено багато відхилень від норм якості продуктів, спостерігається патогенна та умовно патогенна флора. За результатом серологічного дослідження було виявлено сальмонельоз», – повідомила в.о. головного держаного санітарного лікаря Львова Вікторія Нижник.

Як повідомила головний лікар-інфекціоніст Львова Леся Королюк, решту гостей весілля зараз тримають на контролі та проводять обстеження, оскільки навіть у тих, хто добре себе почуває, симптоми могли ще не проявитися, або ж вони можуть бути носіями інфекції.

«Наші лікарі відвідують потерпілих вдома, проводять обстеження та за необхідності госпіталізують їх», – розповіла Леся Королюк.

За словами Лесі Королюк, шлунково-кишкові захворювання проявляються у вигляді таких симптомів, як нудота, одноразова чи багаторазова блювота, біль у животі (локалізований у нижній або епігастральній ділянці, а також «розлиті» болі), також характерні рідкі випорожнення.

Для того, аби запобігти гастроентерологічним захворюванням, необхідно уважно ставитися до продуктів харчування. Лікарі рекомендують утримуватися від вживання готових м’ясних виробів, молочних продуктів, куплених на стихійних ринках, не вживати печиво та інші кондитерські вироби, які містять креми. Також в часі подорожей в гори не рекомендується пити воду із сумнівних джерел, оскільки вода може мати небезпечний бактеріальний склад. У таких випадках рекомендується застосовувати спеціальні пігулки, які нейтралізують бактеріальний склад води, або ж запасатися питною водою заздалегідь.

«У швидку медичну допомогу щодня звертається 4-5 хворих із розладами шлунково-кишкового тракту. Ми просимо жителів міста бути уважними щодо їжі, яку вони вживають та до місць, де вони її купують», – зазначила головний лікар Львівської станції швидкої медичної допомоги Наталія Поважук.

За даними медиків, зараз в лікарнях Львова перебувають 59 осіб, що отруїлися на весіллі минулої суботи. Одну особу виписали, ще одна перебуває у важкому стані. Загалом на весіллі було 95 осіб.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *