ОСТАННІ НОВИНИ

В Дрогобичі відкривають виставку сучасної ікони

Львівський портал

|

До 70-річчя проголошення Акту відновлення Української Держави у Дрогобичі відкриється виставка сучасної  ікони відомої  львівської  художниці, реставратора музею «Дрогобиччина» Тетяни Думан. Про це повідомляє Творче об’єднання «Кактус».

Художниця представить свої вибрані роботи останніх двох років.  Будуть представлені хатні образи у дерев’яній архітектоніці, що виставлялися у київському Арт-холі «Кайрос» Ольги Богомолець та викликали у столичному середовищі поціновувачів мистецтва жвавий інтерес.

Також художниця привезла до Дрогобича  дипломовану на міжнародній виставці Осінній салон – „Високий Замок” ікону „Епітафія-33”. Виставлятиметься і остання робота художниці, присвячена новоканонізованому українському Св. Петру Багатостраждальному (Калнишевському) – останньому кошоваму отаману Запорізької Січі. Маляркою розроблена новітня іконографія цього  націонльного святого, доповнема сюжетами житійних клейм. Твори художниці в авторській живописній манері продовжують традиції галицького бароккового малярства.

Відкриття відбудеться  10 липня 2011р. на 14:00 у відділі сакрального мистецтва музею „Дрогобиччина” за адресою: вул. Січових Стрільців 18

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *