ОСТАННІ НОВИНИ

«Газпром» поставив ультиматум Україні: знижки в обмін на СП

Львівський портал

|

Російський газовий монополіст ВАТ “Газпром” може піти на зниження ціни газу для України лише за умови об`єднання з національною компанією “Нафтогаз Україна”.

“Ми можемо піти назустріч нашим українським колегам, але тільки з розумінням того, що це буде одна компанія”, – заявив глава правління “Газпрому” Олексій Міллер.

Він нагадав, що Україна звертається з проханням про зниження ціни газу, а Росія раніше пропонувала об`єднати “Газпром” і “Нафтогаз”.

Нагадаємо, 7 червня прем`єр-міністр Микола Азаров у черговий раз безуспішно спробував домовитися з керівництвом Росії про зниження ціни на газ. У відповідь російський прем`єр Володимир Путін нагадав про підписаний контракт і заявив, що газ подешевшає лише у разі вступу України в Митний союз.

Азаров вважає, що справедливою ціною для України є 220-300 дол. за 1000 кубометрів. “Якщо ціна на газ в Польщі складає 350 дол., то у нас вона має бути близько 220-300 дол.”, – сказав він.

Зі свого боку міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Бойко запропонував главі “Газпрому” Олексію Міллеру два варіанти вирішення газової проблеми.

Міністр пропонує переглянути угоду і понизити ціну газу або почати транспортувати середньоазіатський газ через територію Росії в Україну, інакше Україна підніме вартість транзиту палива по своїй території.

 

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *