ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з`явився новий мистецький часопис

Львівський портал

|

Львівський культурно – мистецький центр (Львівський Палац Мистецтв) розпочав видавництво нового часопису «A…Z Art». Основним покликанням проекту є об’єднання митців різних спеціальностей у спільному прагненні творити сучасне культурне середовище Львова та регіону. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

Львів – місто різних культур та давніх традицій. Воно ніколи не стоїть на місці й сьогодні активно розвивається, трансформуючи та переосмислюючи як вікові надбання власного минулого, так і ультрамодні прояви сучасних субкультур.

З ціллю формування розуміння сучасного мистецтва в 1996 році у Львові був побудований найбільший культурно-спеціалізований об’єкт – Львівський Палац Мистецтв, основною метою якого було стати центром мистецького життя Львова та західного регіону України.

Палац Мистецтв – осередок комунікації мистецьких кіл та різних поколінь, виконує об’єднавчу функцію між різними напрямками, жанрами та формами мистецтва.

Мистецтво повинне формувати світогляд молодого покоління шляхом залучення молоді до проектів Палацу Мистецтв. Вагомими кроками в інтеграції Палацу до міжнародного товариства є: підписання меморандуму про спільні заходи та співпрацю із європейськими установами культури за посередництва послів, консулів та діячів культури; створення та розміщення на Інтернет-ресурсі повного каталогу робіт українських авторів; надання інформації про мистецькі події в Україні та світі; організація Інтернет-телемостів; сприяння більшій популяризації заходів Палацу Мистецтв; організація видавництва часопису про українське мистецтво у декількох мовних версіях («A…Z Art»).

Об’єднанням небайдужих митців розроблено план співпраці, який має забезпечити чіткий та гармонійний діалог між різними групами творчої інтелігенції. Видання «A…Z Art» має стати своєрідним містком між культурою та громадськістю.

«Мистецьке середовище Львова, яке за останні роки помітно активізується, стоїть перед потребою очевидних перемін. Проте, навіть за умов сприятливої «зовнішньої» ситуації, їх ініціатива мусить виходити «із середини». Ніхто не зможе допомогти львівському мистецькому гурту, якщо він не допоможе сам собі. Майбутнє за молодими фахівцями, які знають і розуміють специфіку сучасного мистецтва, уміють виділити і вигідно використати переваги нашої школи…», – каже Орест Голубець, доктор мистецтвознавства, професор ЛНАМ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *