ОСТАННІ НОВИНИ

Поляки заборонили учасника велопробігу "Європейськими стежками Бандери" в’їжджати до країни

Львівський портал

|

Як поінформувало Polskie Radio, Міністерство Внутрішніх Справ і Адміністрації та Міністерство Закордонних Справ Польщі оприлюднили заяву, в якій відмовляють у праві в’їзду до Польщі учасникам велосипедного рейду "Європейськими стежками Степана Бандери".

"Проти рейду на кордонному пропускному пункті у Медиці на польсько-українському кордоні протестували у п’ятницю представники Товариства Захисників Перемиських Орлят, Підкарпатський Округ Всепольської Молоді і Правиця Річпосполитої. На їхню думку, рейд – це нібито провокація українських націоналістів. Свій спротив уже раніше висловлювали комбатантські середовища.
Опозиційний діяч у період Польської Народної Республіки Генрик Вуєц вважає, що цю справу роздмухали інформаційні засоби. "На мою думку, тема дещо вигадана і цей шум у засобах масової інформації зроблено трохи про запас. Друга сторона має право вшановувати – хоча вони й помиляються. Ми оцінюємо Степана Бандеру інакше. Але не тільки цю постать, між нами є різниці в різних справах. Ми можемо з ними зустрітися, поговорити, а не знімати такий страшний галас. Не стріляти з гармати у горобця", – йдеться у повідомленні.

Наразі двох учасників веломарафону затримали на польському кордоні. Їх вже понад годину не впускають на територію Польщі, передає Zaxid.net

Нагадаємо, дитячий веломарафон мав пролягати через міста Перемишль та Сянік аж до Мюнхена, де похований Степан Бандера. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *